Frisyre til din ansiktsform: hva passer deg?

Å finne frisyren som kjennes helt rett er aldri lett, men du vil spare deg for mange mislykkede besøk hos frisøren hvis du først finner ut hvilken ansiktsform du har. Det beste man kan gjøre er å spørre sin frisør eller en makeupartist. Når det gjelder å finne riktig frisyre, er det alltid viktig å ha en god dialog med frisøren og ikke bare ta et bilde fra et magasin, sier Dominika Newelska, utdannet hårstylist i skjønnhetsselskapet Dermarome. Hvor mye du skal la ansiktsformen bestemme er helt opp til deg. – Hvis du f.eks. har et firkantet ansikt og trives med dine markerte trekk, vil du kanskje fremheve dem. Hvis du ikke liker ansiktsformen din, bør du i stedet prøve å nedtone den, sier Dominika Newelska.

Ovalt ansikt

Ansiktet ditt er ovalt, med panne og kjeve i omtrent samme bredde. Du passer til det meste, og kan godt å endre frisyre ofte.

Frisyrer du bør satse på: Har du et ovalt ansikt? Gratulerer! De fleste frisyrer passer til deg, og du kan nesten velge helt fritt hvilken frisyre du bør satse på. Sats på frisyrer som du trives med, og som fremhever dine beste sider. Krøller, kort, lang eller glatt – gjør det du føler for!

Unngå: For lang lugg kan få håret ditt til å se fremtungt ut.

Kjendiser med ovalt ansikt: Natalie Portman og Jessica Alba

31

Rundt ansikt

Har du et rundt ansikt med rund hake og det bredeste punktet ved kinnene? Fremhev skjønnheten i ditt runde ansikt med frisyrer som fremhever trekkene dine.

Frisyrer du bør satse på: Prøv å få ansiktet ditt til å se mer avlangt ut ved å jobbe med frisyrer som understreker den øverste delen av hodet. – Jobber du med volumet på hodet, blir silhuetten mer oval. Skal du f.eks. ha en topp, så sett den høyt oppe, sier Dominika Newelska.

Unngå: Frisyrer som ender under haken. Rette lugger er passer ikke til deg, fordi det fremhever det runde i ansiktet.

Kjendiser med rundt ansikt: Drew Barrymore og Kirsten Dunst

Avlangt ansikt

Hvis ansiktet ditt er lengre enn den er bred, med en høy panne og muligens smal hake, ser du som best med en frisyre med litt ekstra bredde og volum.

Frisyrer du bør satse på: Skulderlange frisyrer får det avlange ansiktet til å se symmetrisk ut og fremhever det myke i ansiktet ditt. Sats på sideskill og volum på toppen eller lekne krøller. Pasjehår som ender på haken er også perfekt for deg.

Unngå: For langt hår, ettersom det kan få ansiktet ditt til å se lengre ut enn det er.

Kjendiser med avlangt ansikt: Sarah Jessica Parker og Liv Tyler

Firkantet ansikt

Har du sterke, firkantede kjevelinjer med en like firkantet panne, er ansiktet ditt firkantet.

Frisyrer du bør satse på: Korte og mellomlange frisyrer er mykest mot ansiktet ditt. – Sideskill med myke krøller gjør ansiktet mykere. Vil du en oppsats, er det bra for ansiktstrekkene å la noen lokker få henge fritt, forteller Dominika Newelska.

Unngå: En rett lugg og midtskill er for hardt for denne ansiktsformen. For langt hår og en stram håroppsetting kan også fremheve de firkantede trekkene for mye.

Kjendiser med firkantet ansikt: Kate Bosworth og Demi Moore

Hjerteformet ansikt

Er pannen bred og smalner ansiktet ned mot haken? Det er det klassiske hjerteformede ansiktet.

Frisyrer du bør satse på: Har du et hjerteformet ansikt, bør du unngå frisyrer med for mye volum på toppen, sats i stedet på volum i lengdene, ettersom det rammer innansiktsformen din på en pen måte. sats gjerne på skulderlange frisyre med krøller eller en kort bob.

Unngå: Frisyrer med gåret glatt tilbake og for mye høyde på hodet.

Kjendiser med hjerteformet ansikt: Reese Witherspoon og Jennifer Love Hewitt

Leave a Reply