Trinn for trinn: Tøff topp, elegant knute, klassisk svinekam

Ta deg tid til å lage en flott håroppsetting eller gjør det helt enkelt og sats i stedet på å pynte håret med glitrende tilbehør, sier Dominka Newelska.

– Begynn alltid med å vaske håret kvelden før når du skal lage en håroppsetting fordi det er lettere å jobbe med hvis det ikke er helt nyvasket. Før du føner det, er det også bra hvis du har litt volumgivende mousse eller leggevann i håret. Det gjør det enklere å jobbe med håret, forklarer hun.

Hvis du vil ha håret så enkelt som mulig, finnes det flere gode alternativer, sier hun.

– Sats på en glitrende tiara eller hårnåler med perler. Da er det nok at du krøller håret og avslutter med diademet eller en hårnål. Har du en favorittbrosje, kan du feste den i håret. Det er en kjempefin detalj.

Tøff topp

Hvis du vil ha en frisyre med litt attityde, er denne tøffe oppsettingen et must!

1. Start med å gre tilbake håret (la underhåret bli) og tuper det. Bruk helst en tett kam eller en børste med svinebust, da er det lettest å få en flott og holdbar tupering. Spray!

2. Ta resten av håret (som ikke er tupert) og samle det i en hestehale.

29

3. Gre det tuperte håret forsiktig bakover og fest det med hårnåler akkurat der hestehalen starter. Hvis du har langt hår, vil det bli til en sløyfe som henger ned Vri den rundt toppen som en fin avslutning og fest den med en hårnål. Vil du ha en fyldigere topp, kan du krølle eller tupere den.

Knute

En stilig og elegant knute er en skikkelig hit på flotte fester, og med hjelp av en såkalt donut er du klar på noen minutter.

1. Begynn med å gre håret bakover (enten alt eller lag en bane), og sett det opp i en hestehale. (Du kan også lage en lav, skrå hestehale hvis du vil ha knuten på siden.) Bruk en tynn hårstrikk med en farge som er så lik din egen hårfarge som mulig eller gjennomsiktig. Det blir flottest!

2. Tre donuten over hestehalen, slik at den sitter omtrent som en stor strikk.

3. Del håret i ulike seksjoner og tuper det lett, slik at håret blir litt fyldigere.

4. Fordel håret over donuten, slik at hele er dekket med hår og sett en strikk over. Håret som stikker ut på sidene tvinnes rundt donuten og skjules med hårspenner.

Donut: ca. 70 kr på Glitter

Svinekam

Den klassiske svinekammen er en perfekt håroppsats og den er faktisk enklere å fikse enn man skulle tro.

1. Begynn med å pudre hodebunnen med et volumgivende pulver eller spray med tørrsjampo for mer volum. Glatt hår med tynne strå har ellers lett for å falle sammen og med litt volum, er det letter å jobbe med. Gni grundig, til det ikke er noen hvite flekker igjen.

2. Lag en bane, enten på midten eller siden. Tuper håret ved hodebunnen, får du flott volum og håret blir lettere å feste. Husk ikke å tupere det for fort, ettersom det er en fare for at du trekker tilbake det du har tuper hvis du stresser. Husk sidene. Du velger selv hvor mye volum du vil ha og slutter når du er fornøyd. Spray!

4. Ta alt håret tilbake som om du skal lage en lav knute. Tvinn det rundt pekefingeren (bilde 1) og jobb deg oppover (bilde 2) til du har fått alt håret rundt fingeren (bilde 3). Dra forsiktig pekefingeren løs og sett en hårnål midt i svineryggen. Ha resten av hårnålene klare og fest en masse hårnåler langs hele svinekammen. Spray! (Bild 4)

Dominika Newelska er makeupartist, hårstylist og hudterapeut. Skjønnhet har alltid vært hennes største hobby, og allerede som barn drømte hun om å jobbe på TV og gjøre folk på skjermen flotte. I dag jobber Dominika med opplæring for Dermarome.

- Å begynne her var som å komme hjem. Jeg kjenner duften av kremer og sminke hver dag, forteller Dominika. Hun er også stylist for fotografer og har skrevet kronikker for magasiner som bl.a. ELLE, Plaza og Cosmopolitan.

Leave a Reply