M.I.A. fronter global klesinnsamlingsdugnad

Går sammen med H&M om World Recycle Week.
Mote for fremtiden er på alles lepper for tiden. Nå går klesgigant H&M sammen med M.I.A. i sitt siste store globale initiativ World Recycle Week.

Global dugnad

World Recycle Week er en global dugnad for innsamling, gjenbruk og gjenvinning av klær.

I perioden 18.-24. april vil H&M samle inn over 1000 tonn brukte klær og tekstiler i mer enn 3600 butikker verden over.

Initiativet er en del av kleskjedens arbeid for en sirkulær motebransje der målet er at ingen tekstiler kastes, men at alt enten gjenbrukes eller gjenvinnes.

Ansikt utad

Som en del av kampanjen har H&M gått sammen med M.I.A. som har spilt inn en eksklusiv musikkvideo som spiller på nettopp miljøeffektene når klær ender som avfall.

666

Bilde kreditt: ballkjoler på nett norge

I tillegg til musikkvideoen vil bloggere og karakterer fra filmen legge ut bilder og filmer med klærne de vil gi et nytt liv som kontrast til poster av nye plagg de nettopp av kjøpt.

H&M oppfordrer også sine kunde til å legge ut det de selv vil resirkulere med hashtag #HMrehaul.

Close the loop er en av hovedlinjene i H&Ms bærekraftarbeid. Målet er null tekstiler i avfallet og mest mulig bruk av resirkulerte materialer som erstatning for bruk av nye naturressurser. H&M lanserte for første gang klesinnsamling i butikk i 2013, før de i 2014 lanserte sin første kolleksjon med plagg laget av resirkulerte tekstilfibre fra klesinnsamlingen samt en bærekraftig denimkolleksjon stylet av noen av Danmarks største toppbloggere. I fjor arrangerte de sammen med en rekke andre aktører Den store klesinnsamlingsdagen.

Trend

Stadig flere designere, merker og kleskjeder kaster seg på trenden med bærekraftig mote.

Nylig lanserte det nye, norske motemerket Bergad sin debutkolleksjon med vesker i gjenbrukt pels.

Cubus samarbeidet nylig med både Fretex og Frelsesarmeen, Filippa K lar deg leie ditt neste antrekk mens svenske ShareWear vil gjøre gjenbruk til det nye bruk med mote på deling.

Også motekjendisene bidro til trenden da de donerte sine garderobeskatter til Røde Kors Secondhands #LaDetVandre-kampanje i fjor vinter.

Leave a Reply