Nå utvider H&M skjønnhetslinjen sin

Bærekraftig mote er i vinden. Nå lanserer H&M økologiske skjønnhetsprodukter.
H&Ms Conscious Collection-kolleksjon har vært en hit. Nå lanseres den bærekraftige skjønnhetslinjen Conscious Beauty Collection.

– Fashion for the face

I fjor lanserte H&M sin egen skjønnhetslinje H&M Beauty med over 700 produkter for makeup, hår og kroppspleie.

Hovedinspirasjonen bak skjønnhetsserien er moten og dens tendenser, med et makeup-sortiment i stadig utvikling og med fokus på sesongens looks, ideer og farger.

– Vi er veldig glade for å kunne tilby “fashion for the face” hos H&M. Det skaper muligheter for oppfinnsomhet, kreativtet og lek med farger, sa Sara Wallander, konseptdesigner hos H&M Beauty.

Økologisk skjønnhet

Nå suppleres H&M Beauty med Conscious Beauty Collection som består av økologiske, mer bærekraftige produkter for hud, hår og kropp – alle med økologisk sertifisering fra Ecocert.

– Vi tilbyr allerede bærekraftige valg i våre kleskolleksjoner, så det er naturlig for oss å gi det samme tilbudet innenfor vårt Beauty-konsept. Vi streber etter å utvikle våre produkter mot en høy og ansvarlig standard både i innhold og produksjon. Med Conscious-linjen har vi tatt dette ansvaret enda lengre. Vi er veldig stolte over at vi nå kan tilby økologisk skjønnhetsprodukter til våre kunder, sier Wallander.

Den nye skjønnhetslinjen består av 30 kropps- og hårprodukter blant annet ulike varianter av ansiktsmasker, lip-balms og håndkrem. Produktene er pakket i resirkulerbare materialer. Kroppspleien kommer i to ulike dufter til både dame og mann; vitalising og relaxing.

Trend

Også bærekraftig mote er i vinden.

I fjor skrev vi om H&M som arrangerte Den store klesinnsamlingsdagen, der en rekke aktører, blant dem H&M og Fretex inviterte til dugnad for tekstilgjenvinning med Norges største innsamlingsboks. Det er ikke første gang H&M kaster seg på gjenbrukstrenden. Tidligere lanserte de en denimkolleksjon laget av resirkulert materiale. Flott med miljøbevissthet, mente blogger, som trodde trendperspektivet likevel var det viktigste. H&M har også gitt gammelt tøy nytt liv med en resirkluert denimkolleksjon stylet av noen av Danmarks fremste toppbloggere.

High-street-kjeden fortsetter også med sine spesialkolleksjoner med fokus på bærekraftig mote, Conscious Exclusive Collection – denne gangen med inspirasjon fra kunst og design og med parisisk art director, stilekspert og forkjemper for bærekraftig mote, Julie Restroin Roitfeld som ambassadør.

Også jeansmerket Nudie har kastet seg på gjenbrukstrenden med sitt Repair Shop som de åpnet i Oslo tidligere i år.

– Gjenbruk er blitt trendy, og bruk-og-kast-mentaliteten er virkelig på vei til å snu. Nå er det bærekraftig mote som er i fokus, og stadig flere merker, butikker, designere og motehus kaster seg på den grønne bølgen. Det er også en stadig større interesse for brukte klær – se bare på alle motebloggerne som selger ut garderobene sine, sa VIXEN-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir.

Se også: cocktail kjoler nettbutikk

 

Leave a Reply